2011-07-20 10:40:56• hírek • Póti Orsolya

Kiszúrták a cigicsempészeket

A Szatmár megyei határrendőrök több ezer doboz ukrán cigarettát találtak egy Volkswagen Passat típusú gépjárműben, némi megfigyelés után. A cigarettacsempészésben résztvevő két személy ellen bűnügyi eljárást indítottak.

Július 19-én Turc és Kányaháza között folytattak ellenőrző akciót a Szatmár Megyei határrendészeti felügyelőség munkatársai, a csempészet és adócsalás megelőzése érdekében. Az ellenőrök először egy a Kányaháza irányába haladó Volkswagen Transporter típusú gyanús gépjárművet vettek észre, majd az ugyanebbe az irányba haladó Volkswagen Passatot is figyelemmel követték.

A Passat vezetője már Kányaházán megállította az autót, míg a haszongépjárműt vezető tovább folytatta az útját egészen a Sárköz - Avasújváros kereszteződéséig, majd kevés idő után visszafordult addig a pontig, ahol a Volkswagen Passat személygépjármű parkolt.

Az eset után a határrendészekben némi gyanú merült föl, ezért megállították mindkét gépjárművet, és rövid vizsgálat után megállapították, hogy a személygépkocsi csomagtartójában több doboz cigaretta van elrejtve. A határrendészeti felügyelőség székelyén mélyebbre ható vizsgálatokat végezetek, és kiderült hogy a 24 éves C. Florin Ioan által vezetett autóban 3.900 doboz Jin Ling márkájú cigaretta volt 16.770 lej értékben.

A haszongépjárművet vezető 34 éves C. Nicolae szatmári lakos is részt vett a csempészésben, ugyanis először ő szállította a nagy mennyiségű dohányárút. A két férfi ellen bűnvádi eljárást indult és 24 órán keresztül fogva tartották őket. A bűncselekmény miatt 29 napos börtönbüntetés várhat rájuk.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: