2011-09-13 16:17:37• hírek • Szatmar.ro

Több, mint négyezer doboz cigit foglaltak le

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai a hétfői nap folyamán több mint négyezer doboz cigarettát foglaltak le: négyezerre Csedregben, egy gazdaság udvarában bukkantakra rá, 490 doboz cigarettát pedig egy a Petei Határátkelőnél jelentkező gépjárműben találtak meg.

Meg nem nevezett információforrásból tudták meg a Halmiban működő határrendészeti felügyelőség munkatársai, hogy egy csedregi udvaron nagy mennyiségű csempészett cigaretta van elrejtve. Az akció során a határrendészek meg is találták a 4.000 doboz Jin Ling márkájú, ukrán származású dohányárút. Az udvarhoz tartozó házban élő 63 éves K. Francisc elmondása szerint, a nyolc csomagot egy férfi hagyta ott a reggeli órákban, akit azonban csak látásból ismer.

A határrendészek a nagy mennyiségű dohányárút elkobozták és a 63 éves K. Francisc ellen is eljárást indítottak csempészésben való bűnrészesség vádjával. A határrendészet munkatársai továbbra is nyomoznak ez ügyben.

Ugyanaznap este 20 óra körül a Petei Határátkelőnél az 54 éves G. Stelian Ilie szatmári lakos jelentkezett az országba való belépésre. A férfi egy Volkswagen típusú gépjárművet vezetett. A határrendészek a rutin ellenőrzések során a hátsó ülés alá rejtve 490 doboz különféle márkájú cigarettára bukkantak. A több mint kétezer lej értékű dohányárút elkobozták, a halmi vámfelügyelőség munkatársai pedig 5.000 lej büntetést szabtak ki és büntetőjogi eljárást indítottak.

Mint kiderült, G. Steliant március 19-én már megbüntették 5.000 lejre. Akkor 450 doboz cigit próbált átcsempészni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: