2018-03-10 06:39:49• hírek • MTI

Több mint másfél tonna kokaint fogtak Kolumbiában

A banánszállítmányba rejtett drogot pénteken foglalta le a rendőrség az ország észak-keleti részén lévő Santa Marta kikötőjében – közölték a kábítószer-ellenes hatóságok.

A kikötőben végzett vizsgálatok során bukkantak a rendőrök a banánt tartalmazó konténerekbe rejtett anyagra, az 1626 kilogramm kokainszállítmányt a csempészek a belgiumi Anvers felé készültek útnak indítani. A hatóságok szerint ez a mennyiség mintegy 89 millió dollárt ér az európai piacon.


Az év eleje óta a kolumbiai rendőrség 10,4 tonna kokaint foglalt le az ország karibi térségében, ebből 1,8 tonnát Santa Marta kikötőjében. Néhány nappal ezelőtt 5,2 tonna kokaint kobzott el a kábítószer-ellenes rendőrség a panamai határon, ez a szállítmány a latin-amerikai ország legfőbb drogkartelljének, a Clan del Golfónak (Az öböl klánja) a tulajdonában volt.


Kolumbia világelső a kokalevél termesztésében, ültetvényei 146 ezer hektáron terülnek el, ez a növény a kokain alapanyaga, amelynek legnagyobb termelője ugyancsak Kolumbia. Az ENSZ szerint 2016-ban 866 tonnát állítottak itt elő ebből a kábítószerből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: