2014-06-05 15:35:04• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint kétszáz pár a hétvégi Szatmár Kupa táncversenyen

Június 7-8-án immár negyedik alkalommal szervezi meg a Royal Dance Klub és a Szatmári Művészeti Iskola a Szatmár Kupa elnevezésű sporttáncversenyt. A rendezvény fő támogatói között találjuk a megyei tanácsot és a Szatmárnémeti Városi Tanácsot is.

Ennek következtében a csütörtök délben megtartott sajtótájékoztatón jelen volt Adrian Stef megyei tanácselnök is. Stef beszédében dicsérte a művészeti iskolát, mondván, az remekül megtalálta a helyét a szatmári oktatási palettán és vonzó a gyerekek számára.

„Fontos, hogy a gyerekek érdeklődését fenntartsuk a művészetek iránt, mert csak így építhetünk fel egy helyes értékrendet. A táncverseny és a hozzá hasonló rendezvények azért fontosak, mert ezek által támogathatjuk a szatmári tehetségeket. Ráadásul egy ilyen nagyszabású verseny Szatmár megye számára is remek reklám", fejtette ki Stef.

Hasonló véleményének adott hangot Maskulik Csaba városi tanácsos, az esemény egyik főszervezője. Mivel fia a klub egyik legkiemelkedőbb táncosa, gyakran elkíséri versenyekre: „A szülőkkel beszélgetve gyakran mondják, mennyire várják a szatmárnémeti versenyt. A szatmári vendégszeretet, a szervezés színvonala, a fogadtatás, a körülmények mind-mind közrejátszanak abban, hogy az emberek szívesen jönnek hozzánk", mondta Maskulik.

Ovidiu Ignat, a Royal Dance Klub vezetője a versennyel kapcsolatban elmondta: csütörtök délig pontosan 200 páros nevezett be, számuk azonban még nőhet. Közülük 42-en képviselik a Royal Dance Klubot és a művészeti iskolát. Mivel első alkalommal lesz pontszerző verseny a szatmári, bírók is az egész országból sőt, Magyarországról is érkeznek, nem csak az erdélyi régióból. A verseny szervezési költségei 60.000 lej körül vannak, ebbe pedig természetesen beletartozik a máshonnan érkezők elszállásolása is.

A Szatmár Kupa szombat reggel 09.00 órakor kezdődik az Ady Endre utcai Both Katalin Sportteremben. Az első két órában a legkisebbek (4-5 évesek) mutatják meg tudásukat, 12.00-15.00 óra között pedig már az idősebbek. A hivatalos megnyitó 18.00 órakor kezdődik, ezt követi a leglátványosabb rész: a legnagyobbak versenye. A Szatmár Kupa vasárnap 09.00 órakor folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: