2013-05-11 14:36:16• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint kétszáz munkahely között szemlézhettek a fiatalok

Tizenkilenc cég, több, mint kétszáz betöltésre váró munkahely - ezek a szombaton Szatmárnémetiben, a Szakszervezeti Művelődési Házában megrendezett állásbörze sarokszámai.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Tanács által megszervezett állásbörze célja, hogy segítsenek munkahelyet találni a tavaly végzett diákoknak. A rendezvény ugyanakkor arra is lehetőséget nyújt, hogy a végzés előtt álló fiatalok tájékozódjanak lehetőségeikről, esetleg előszerződést kössenek.

Az állásbörze megnyitóján tiszteletét tette többek között Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Mariana Popa főtanfelügyelő, Sorin Martin Veres, a prefektúra képviseletében, Marcel Marusca, a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség igazgatója és Dan Brumboiu, a Német-Román Gazdasági Egyesület vezetője.

Utóbbinak volt egy érdekes és megszívlelendő felvetése, mely szerint Szatmár megyében is minél nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a duális képzésre, amelyben a fiatalok tanításában sokkal nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlati képzés.

Szatmár megyében április 30-án 7002 bejegyzett munkanélkülit tartanak számon, közülük közel négyszázan felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. Tekintve, hogy az aktív népesség száma közel 152.000 fő, ezt azt jelenti, hogy a munkanélküliek aránya 4,5%, tudtuk meg Mariscától.

Az állásbörze délután 19.00 óráig várja az érdeklődőket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: