2013-06-06 20:27:16• hírek • Póti Orsolya

Több mint kétszáz alkotásból nyílt tárlat

Országos képzőművészeti tárlatnak ad otthont tíz napon keresztül a Szatmár Megyei Múzeum földszinti kiállítóterme. A kiállítás a Romániai Képzőművészek Országos Szövetségének szervezésében jött létre.

Szatmárnémetibe is elérkezett a Színt viszünk az országba című vándorkiállítás, melynek keretében összesen 105 romániai képzőművész mutatja be alkotásait. A 105 alkotóból tizenkettő szatmári, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének, vagy a Szatmári Képzőművészek Szövetségének tagjai - tudtuk meg Pastor Mihaelától, a Szatmári Képzőművészek Szövetségének nemrégiben kinevezett elnökétől.

A kiállítás június 6-án, csütörtök délután nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, akik több mint kétszáz alkotást vehetnek szemügyre. A tárlat festményeket, grafikákat, fotóművészeti alkotásokat egyaránt tartalmaz, de láthatunk kollázst, szobrászati munkát is.

A rendezvényt Marta Liviu, a múzeum igazgatója nyitotta meg rövid köszöntőbeszédével, majd átadta a szót Adrian Stefnek, a Megyei Tanács elnökének, aki gratulált ehhez a kezdeményezéshez és a szövetségek együttműködéséhez.

Továbbá Pastor Mihaela szólt a közönséghez, majd sorra felkérte az egyes szövetségek elnökeit, hogy méltassák a tárlatot. A rengeteg alkotás között olyan szatmári képzőművészek munkái szerepelnek, mint Baráth Csaba Attila, Kovács Emil Lajos, Pastor Mihaela, Moldovan Cristina, Talpos Erzsébet, Podolyák Vilmos, Nagy István.

A beszédek és méltatások között a Joyful kórus, a Szatmári Művészeti Iskola legújabb énekkara szórakoztatta a jelenlévőket közismert gospel slágerekkel.

A kiállítás június 15-ig várja az érdeklődőket, azt követően Máramarosszigetre „utaznak" a munkák.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: