2019-05-03 06:26:57• hírek • Bede Emőke

Több mint kétmillió személy kelt át a határon a hosszú hétvégén

Húsvét és május 1. okán rengeteg ember kerekedett fel: ki külföldről tért haza a családhoz, ki épp külföldre indult egy néhány napos üdülésre. A határátlépő személyek száma az alig pár nap alatt túllépte a kétmilliót is: 900 ezren a belépő pontoknál, 1 millió 110 ezren pedig a kilépő pontoknál jelentkeztek határátlépésre.

Amint azt már megszokhattuk, a legforgalmasabb átkelőhelyek a román–magyar határ mentén találhatóak voltak, amelyeknél összesen 630 ezer személy lépte át az országhatárt a hosszú hétvége során. De jelentős volt a forgalom a román–bolgár szakaszon is, ahol 350 ezer utas érkezett Romániába vagy hagyta el épp azt – közölte hivaralos weboldalán a határrendészet.


A beszámoló szerint az április 22. és május 1. közötti időszakban megnövelték a szolgálatban levő személyzet számát, ennek köszönhetően összesen 4 ezer határőr ellenőrizte a ki- és bejövő forgalmat. Ugyanakkor az átkelőhelyeken a lehető legtöbb sávot nyitották meg, hogy ezzel is csökkentsék a torlódást. 



Emellett a határrendészet kitér az ünnep alatt Magyarországon érvényben levő kamionstopra is. Mint írják, a tehergépjárművel közlekedésének korlátozását a határ másik oldalán május 1-én, 23 órakor oldották fel, az azóta eltelt időben pedig több mint 4 ezer kamion kelt át az érintett határszakasz átkelőpontjain. Az egy járműre szánt ellenőrzési időt sikerült megtartani a 2-5 perces intervallumon belül. A teherautók egyébként nem választhatják bármelyik határátkelőt, a hatályos rendelkezések szerint csak az Arad megyei Nagylaknál, Nagylak II-nél, Tornyánál, Gyulavarsándnál, a Bihar megyei Borsnál, illetve a Szatmár megyei Peténél kelhetnek át a határon - tájékoztat a hatóság legfrissebb közleményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: