2015-06-22 16:42:51• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint kétezer diák részvételével kezdődött el Szatmár megyében a képességfelmérő

Június 22-én a román írásbeli vizsgával elkezdődött a képességfelmérők. Szatmár megyében több mint kétezer diákot vártak hétfőn a padok közé - ám közel százan nem éltek a lehetőséggel.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az első vizsgára, a román írásbelire összesen 2294 diák iratkozott fel, ám 94-en végül nem jelentek meg. A megye 94 vizsgaközpontjában azonban minden különösebb probléma nélkül zajlott a vizsgáztatás, derül még ki a kommünikéből.

A nyolcadikos diákok számára kötelező képességfelmérő összesen két illetve három vizsgából áll. Kedden, június 23-án az anyanyelvi ismeretekből vizsgáznak a diákok (mármint azok, akiknek az anyanyelve nem a román), másnap, 24-én pedig a matematika zárja a felmérés. Valamennyi vizsga írásbeli.

A dolgozatokat négy tanintézményben, a Lucian Blaga, a Mihai Eliade, a Constantin Brancoveanu általános iskolákban illetve Református Gimnáziumban javítják majd - a megye valamennyi dolgozatát tehát Szatmárnémetiben bírálják el. Az eredményeket június 26-án, legkésőbb 16 óráig hozzák majd nyilvánosságra. Ezt követően este 20 óráig lehet fellebbezni.

A fellebbezéseket 27-29. között bírálják majd el javítók, a végleges eredményeket pedig 30-án teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: