2013-06-14 16:47:48• hírek • Szatmár.ro

A Szatmár.ro is vért adott a Véradás Világnapján

Június 14-én, a Véradás Világnapján munkatársaink is felkeresték a Szatmár Megyei Vérközpontot.

Annak emlékére, hogy 1868-ban e napon született Karl Landsteiner, az AB0-vércsoportrendszer Nobel-díjas felfedezője, június 14-én ünneplik a Véradás Vilgnapját. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2005-ben határozott a világnap megtartásáról, amikor világszerte köszöntik a véradókat, akik egyetlen véradással három életet mentenek meg.

Ebből az alkalomból négy munkatársunk is vállalkozott arra, hogy lead egy-egy egység vért a szatmárnémeti székhelyű Szatmár Megyei Vérközpontban. Voltak köztünk tapasztalt és első véradók is, különösen utóbbiak voltak, akik izgatottabban várták a "csapolást", illetve estek túl a véradást megelőző kötelező vizsgálatokon.

A Szatmár Megyei Vérközpontban egyébként ezen a napon sem voltak többen mint általában: sokan már reggel, kevéssel 8 óra előtt már arra vártak, hogy átnézzék dokumentumaikat, megvizsgálhassák őket és vért adhassanak.

A Szatmár Megyei Vérközpont minden hétköznap 8.00 és 9.30 között várja a vért adni szándékozókat a Károlyi út 27 szám alatt található székhelyén. Szatmár megyei illetve Szatmár megyei tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket várnak. A közhiedelemmel ellentétben a vért adni szándékozó személy igen is ehet a művelet előtt, de csak könnyű ételeket. Javallott továbbá, hogy a donor 48 órával korábban ne fogyasszon jelentős mennyiségű alkoholt. Szintén fontos, hogy a két véradás között legkevesebb 60 napnak el kell telnie.

Véradásra várakozók

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: