2020-06-24 09:40:54• hírek • Bede Emőke

Több mint húszezer Szatmár megyei jogosult a higiéniai csomagra

Cosmin Bota alprefektus kedden szakmai megbeszélésre hívta össze a hátrányos helyzetű személyek megsegítésére létrehozott operatív program (POAD) lebonyolításáért felelős munkacsoport tagjait, ugyanis hamarosan el kell kezdeni a higiéniai termékeket tartalmazó csomagok kiosztását az arra jogosultaknak.

A gyűlésen elhangzottak szerint a csomagok kiosztása előreláthatólag június 25-én kezdődik. Szatmár megyében 20 678-an jogosultak e támogatásra, közülük 16 500-an a szociális segélyezés kedvezményezettjeiként. Az idei csomagosztással kapcsolatban azonban újdonságnak számít, hogy kibővítették a jogosultak körét, így nem csak a garantált jövedelemben és családi pótlékban részesülők, valamint a kiszolgáltatott helyzetben levő személyek kaphatnak segélycsomagot, hanem azon marginalizált társadalmi csoportok tagjai is, akik hajléktalanként vagy improvizált otthonokban kénytelenek élni.

 

A higiéniai termékeket tartalmazó csomagok kiosztására tehát már csak pár napot kell várniuk a kedvezményezetteknek, augusztusban pedig elstartol az uniós élelmiszercsomagok kiosztása is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: