2015-03-17 16:56:17• hírek • Szatmár.ro

Több mint hetven új megfigyelőkamera pásztázza majd az utcákat

Még az idei évben a helyükre kerülnek azok az új megfigyelőkamerák, amelyek a már meglévő 66 kamerából álló hálózatot bővítik ki - azaz gyakorlatilag megduplázzák a Szatmárnémeti utcáit és köztereit figyelő "szemek" számát. Egyebek mellett a Szamos töltésének a Decebal és a Golescu híd közé eső részét is figyelni fogják.

Már a támogatásról szóló szerződés megkötése szakaszába ért a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség pályázata, melyen keresztül a Regionális Operatív Program keretében térfigyelő kamerák vásárlására, illetve a helyi rendőrök közötti kommunikáció javítására kapnak és költenek jelentős összeget.

A pénzből új diszpécserközpontot fognak kialakítani és új felszerelések könnyítik majd meg a terepen levő rendfenntartók közötti kommunikációt. A projekt kicsit hasznosabbnak tűnő része 73 térfigyelő kamera megvásárlása, amelyek segítségével közel 140-re fog nőni a város utcáit és köztereit pásztázó kamerák száma.

Precup Ioan, a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség vezetője a Szatmár.ro kérdésére elmondta: az új kamerák parkolókat, köztereket, utcákat figyelnek majd, de nem marad ki a Nagy Testvér szemei által megfigyelt területek közül a Szamos folyó töltése sem. Kamerák figyelik majd a Golescu és a Decebal híd közé eső töltésszakaszt, a 16-os lakónegyed oldalán pedig a negyed végéig építik ki a rendszert a töltésen.

A jelenleg működő hálózat a helyi rendőrök szerint balesetek esetén és kisebb bűncselekmények felderítése kapcsán nyújt komoly segítséget, ám gondoljunk csak bele: amennyiben kamerák figyelték volna tavaly novemberben a töltést, talán Dorgai Gabriella gyilkosát már kézre is kerítették volna a hatóság emberei...

A Polgármesteri Hivatal a pályázathoz két százaléknyi önrésszel járul hozzá, a projekt összértéke pedig több mint 3,25 millió lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: