2014-04-08 11:28:25• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint hétszázezer lejből újulhat meg az egri kultúrotthon

Több mint hétszázezer lejből újulhat meg és alakulhat át az egri kultúrotthon: a tavaly elkészült pályázat a napokban kapott új lendületet, jelenleg a tervek aktualizálása folyik.

Az Egri Polgármesteri Hivatal még a 2013-as esztendő során készítette el a pályázatot, amelyre azonban hosszú hónapokon keresztül nem érkezett semmiféle válasz, reakció. Se az, hogy rendben van-e a projekt, sem az, hogy esetleg hiányos a dokumentáció vagy hogy elutasították volna.

A pályázat igen komplex, nem elégszik meg egyszerűen csak az épület vagy a terem felújításával, a szokásos hőszigeteléssel, tetőcserével. A tervek között szerepel ugyanis a tetőszerkezet teljes átalakítása, az emeleti rész ideálisabb kihasználása érdekében. Mindez strukturális átalakításokat is maga után vonna az emeleten. Ám nem csak ott, hisz a tervek között szerepel egy konyharész, valamint egy tároló (az edények számára) megépítése is a földszinten. A felújítás után a kultúrotthon terme, amelyet jelenleg tornateremként is használnak az iskolások, 186,84 négyzetméter nagyságú lesz, a színpad pedig további 81,21 négyzetméteres.

A teljes beruházás összértéke 765.000 lej. Legalábbis az eredeti tervek szerint. A múlt héten kapott pozitív visszajelzések után ugyanis jelenleg zajlik a műszaki-gazdasági terv aktualizálása. „Amikor ezzel végzünk, akkor felküldjük ismét Bukarestbe. Remélem néhány héten belül jó hírekkel tudok majd szolgálni", nyilatkozta optimistán Szabó Elek polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: