2014-12-23 14:15:36• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint hétszáz szatmári fordult idén a prefektushoz segítségért

A Szatmár Megyei Prefektúra sikeresen teljesítette az idei évre kitűzött prioritásait, jelentette ki Eugeniu Avram kormánybiztos keddi évzáró sajtótájékoztatóján. Ennek végén az általa vezetett intézmény nevében Altfatter Tamás alprefektussal közösen Avram oklevéllel köszönte meg a sajtó idei munkáját.

Avram elmondása szerint az idei esztendőben négy fő célkitűzése volt. Az egyik a közmeghallgatások megtartása, amelynek révén „megpróbáltunk minél több hozzánk forduló személynek segíteni, egyszersmind ez által visszajelzést kaphattunk, miként dolgoznak a különböző közintézményeink", fogalmazott a kormánybiztos. A prefektúra adatai szerint 2014-ben 725 személy fordult segítségért Avramhoz, közülük minden második (58%) valamiféle telekkönyvi vagy visszaszolgáltatási problémával. Annak érdekében, hogy minél több ember részt vehessen a közmeghallgatásokon, a prefektus (akárcsak Altfatter) Szatmár megyei községekbe is ellátogattak - vidéken összesen 13 meghallgatást tartott, további 39-et pedig irodájában.

„Jövőre is várjuk panaszaikkal, problémáikkal a szatmáriakat: keddenként jómagam, csütörtökönként pedig Altfatter Tamás", jelentette ki Avram.

A prefektúra második célkitűzése a 165-ös törvény betartása, azaz a terület-visszaigénylési igények lezárása. Szatmár megye az első volt Romániában, amelynek ez sikerült és az ígéretek szerint Szatmár megye az első lesz, ahol a topográfusoknak az állam kifizeti bérüket: eddig ugyanis hitelre dolgoztak.

Az intézmény másik fontos prioritása a határon történő csempészet valamint az adócsalás visszaszorítása, minek érdekében operatív munkacsoportot hoztak létre az érintett intézményekkel. Fontos cél volt a gazdasági szereplők, a vállalkozói szféra ragjaihoz fűződő kapcsolat szorosabbá tétele, gazdasági fórumok, megbeszélések szervezése, a duális oktatás támogatása.

Végezetül Avram és Altfatter kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánt minden szatmárinak. A sajtó munkatársainak átnyújtott köszönő oklevél után pedig jöhetett a koccintás és a csoportkép.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: