2009-04-14 17:19:14• hírek • Szatmár.ro

Több mint hétezer munkanélküli

Doina Iura, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség vezetője egy, a prefektúrán tartott megbeszélésen kifejtette, jelenleg 7 ezer munkanélküli van megyénkben, azonban várhatóan ez a szám csökkenni fog, amint  beindulnak a mezőgazdaságban és az építőiparban is a munkálatok.

Az elmúlt néhány hónapban megyénkben 1,5%-ról 4,5%-ra nőtt a munkanélküliek aránya, ami azt jelenti, hogy 7 ezer személynek nincs munkahelye. Doina Iura igazgató szerint, április végéig 0,2%-os növekedés várható, azután viszont valószínűleg leáll az elbocsátási hullám, mivel a mezőgazdaságban és az építőiparban is szükség lesz munkaerőre.

 

A megbeszélésen szóba kerültek a frissen érettségiző diákok várható munkaügyi problémái. Ahogyan arról már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a tanügyminiszter tervezi a szakiskolák megszüntetését, így gyakorlatilag csak elméleti középiskolai oktatás lesz. Csehi Árpád megyei tanácselnök szerint, az új rendszer miatt még nagyobb lesz a munkanélküliség, mivel az elméleti oktatásban részesülők egyszerűen munkanélkülivé válnak, amennyiben nem tanulnak tovább, arról nem is beszélve, hogy továbbra is hiány lesz szakmunkásokból.

A megbeszélésen részt vevő intézményvezetők végül abban maradtak, hogy a különböző cégek bevonásával készítik majd el a beiskolázási tervet.

A mezőgazdaság megmentheti a munkanélküliek egy részét

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: