2008-12-12 18:45:33• hírek • Parajdi Andrea

Több mint hatvanan versenyeztek

Idén immár hatodik alkalommal szervezték meg az Üveghegyen túl nevet viselő hagyományos mesemondó versenyt, amelynek pénteken, az 5.számú Általános Iskolában került sor a megyei döntőjére.

A mesemondó verseny két kategóriában zajlott, elsőként az első és második osztályos kisdiákok produkcióit értékelte a zsűri, majd a harmadik és negyedikes tanulók mérték össze tudásukat. Az első és másodikosok közül 26-an jelentkeztek a megyei döntőre, míg a másik kategóriában tízzel több tanuló versenyzett.

A megyei döntőn csupán azok a kisdiákok vehettek részt, akik iskolájukban már bizonyították „előadó-képességüket", és akiknek legnagyobb esélyük volt az országos döntőbe való bejutásra - tájékoztatott Székely Hajnalka magyartanárnő, a megyei döntő szervezője.

Lovas János egyetemi adjunktus, András Gyula színész, és Jakobi Antal magyar tanár értékelték a kisdiákok teljesítményét. A zsűri elsősorban a szép magyar beszédre, a közönséggel való kapcsolattartásra, az előadásmód természetességére fektettek nagy hangsúlyt. A zsűri tagjai két-két gyereket juttathattak tovább az országos döntőbe, amelyet Kolozsváron rendeznek meg jövő év áprilisában. A többieket, akik nem kerültek be az ország legjobbjai közé, különdíjakkal vigasztalták.

Az első és második osztályosok közül a Szatmárnémeti Képzőművészeti Iskola tanulója, Rózsa-Molnár Friderika, és a nagykárolyi 3.számú Általános Iskola kisdiákja, Túróczi Barbara képviselik megyénket az országos döntön. A harmadik és negyedik osztályos diákok kategóriájából Nagy Csilla, szintén a Szatmárnémeti Képzőművészeti Iskola részéről, illetve Nagy Katalin a nagykárolyi 1-es számú Általános Iskola tanulója, vehetnek részt az országos megmérettetésen.

Üveghegyen túl mesemondó verseny.

Üveghegyen túl mesemondó verseny.

Üveghegyen túl mesemondó verseny.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: