2019-02-04 10:32:21• hírek • Bede Emőke

Több mint hatszázan vettek részt az álláskeresők számára szervezett tanfolyamokon

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség a tavalyi év során is számos alkalommal szervezett az álláskeresők számára, hogy ezzel is segítse őket a mielőbbi elhelyezkedésben.

A szerkesztőségünk eljuttatott beszámoló szerint 2018-ban nem kevesebb mint 630 személy élt az ingyenes kurzusok adta lehetőséggel. 388-an Szatmár megyei falvaiból érkeztek a tanfolyamra, a többiek pedig városiak voltak. Ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy a résztvevők között volt 2 fogyatékkal élő és 7 roma származású személy, illetve 29 hosszú távú állástalan is, azaz olyan személyek, akiknek már legalább 12 hónapja nincs munkahelye. Sajnos azonban nem sikerült mindenkinek teljesíteni a kihívást, ugyanis a 2018-ban hivatalos elismerést szerzők száma csak 317 volt.
 

A tavalyi év során többek között biztonsági őröket, szakácsokat, fodrászokat, könyvelőket, víz- és villanyszerelőket, kereskedelmi dolgozókat, idősgondozókat, illetve kéz- és lábápolókat képeztek.  A lista összeállításakor az ügynökség általában a munkáltatók kéréseit, jelzéseit tartja szem előtt, azaz olyan területeket érintenek ezek, melyekre a legnagyobb szükség van a megyei munkaerőpiacon.
 

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási ügynökség továbbra is várja az álláskeresésben segítségre szorulókat. Mindenképp érdemes felkeresni az AJOFM honlapját, de akár személyesen is lehet érdeklődni az ügynökség székhelyén, mely a Ion Ghica utca 36. alatt található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: