2014-04-22 11:52:03• hírek • Czinzel László

Több mint hatszáz személy került a sürgősségire az ünnepi hétvégén

Százhuszonkét személy a nagy ünnepi evés-ivás következtében szorult ellátásra. Nem csoda ez, hiszen a lelkiismeretesen böjtölők szervezete az elmúlt hetekben igencsak elszokott a nehéz ételektől és nehezen boldogult a nagy mennyiségben érkező kolbásszal, sonkával és egyéb ünnepi ételekkel.

Az átlagosnál sűrűbb, de az ünnepi hétvégékhez képest átlagos napok állnak a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán dolgozók mögött. Mint ilyenkor lenni szokott, sokaknak megfeküdte a gyomrát a mértéktelen evés-ivás, így nem csoda, hogy 122 személy emiatt került kórházba és szorult ellátásra. Ennek leginkább az az oka, hogy a sok megvonással járó böjti időszakot követően nincs átmenet, azaz az éhezést azonnal nagy evés-ivás, nehezeben emészthető ételek fogyasztása váltja fel, amire elég rosszul reagál az emésztőrendszer.

Az ünnepi napokban valószínűleg a locsolkodásra készülők vagy ennek a szép hagyománynak az életben tartói közül került ki az a 17 személy, akik erősen ittas állapotban kerültek be a sürgősségire. Vagy régi családi ellentétek újra fellángolása, vagy szintén a nagy arányú alkoholfogyasztásnak tudható be, hogy több verekedés is volt az elmúlt napokban: az ünnep hevében 16 személy szerzet sérüléseket erőszakos cselekedetek következtében. Közlekedési balesetek is történtek az ünnep alatt, 11 személy került ilyen okból kórházba.

Valószínűleg a kicsit becsípett vendégekre volt haragos az a 10 házőrző eb, amelyek ellenszenvüket harapással mutatták ki - a sürgősségre juttatva a vendéget.

Azok sem úszták meg sértetlenül, akik locsolkodás helyett inkább kirándultak az elmúlt napokban - kilenc kullancs-csípést szenvedett személy szorult ellátásra. Ennek az oka lehet az is, hogy a meglehetősen enyhe téli időjárásnak köszönhetően kevés kullancs pusztult el, ma pedig egyes források szerint számuk 7-8 szorosa annak, mint amennyi az elmúlt években volt.

Az elmúlt napokban 16 gyermek született a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban: kilenc fiú és hét lány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: