2013-02-01 16:57:17• hírek • Póti Orsolya

Több mint hatszáz példány a szatmári kisállat-kiállításon

A Szárnyas- és Kisállattenyésztők Szatmár Megyei Egyesülete idén januárban is megszervezte a hagyományos kisállat-kiállítást a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az érdeklődők február 3-ig tekinthetik meg a különleges seregszemlét.

„Észrevételeim szerint évről évre nő a kisállat-kiállításon bemutatott példányok - galambok, baromfi és nyulak -, illetve a résztvevő tenyésztők száma, és ezzel együtt emelkedik rendezvényünk színvonala is. Az idei seregszemlére Magyarországról érkeztek bírók, akik az európai standard szerint értékelték és díjazták a kiállított egyedeket" - mondta el Tarcsa Attila, a Szárnyas- és Kisállattenyésztők Szatmár Megyei Egyesületének elnöke a Szatmár.ro-nak.

Az egyesület már több mint negyvenedik alkalommal szervezi meg Szatmárnémetiben a kiállítást, mely a tenyésztőknek szakmai fejlődést, a látogatóknak pedig kikapcsolódást jelent. „A pénteki nap a diákoké és az ovisoké volt, hétvégén pedig sokaknak lesz lehetőségük ellátogatni a Szakszervezetek Művelődési Házába" - remélik a szervezők.

Az idei kiállításon 43 Szatmár megyei, négy margittai és 3 magyarországi tenyésztő vesz részt, és az érdeklődők pedig közel több mint hatszáz kisállatot - 330 galambot, 230 baromfit és 80 darab nyulat - láthattak - tudtuk meg Tarcsától.

A vásárral egybekötött kiállítás célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a kisállattenyésztők munkáját, lássa az egy év során elért eredményeket, s hogy fajtiszta alomból származó szárnyasokat vásárolhasson.

Az idei kiállításon olyan különleges nyúlfajták szerepelnek, mint az oroszlánfejű törpenyúl, a német óriás, a német lepke tarka, a Rex Dalmát, a német nagy ezüst, a bécsi ezüst és fekete, és még sorolhatnánk. Óriási a felhozatal a baromfi- és a galambfajtákból: a törpétől a nagyig minden megtalálható.

Juhos Bertalan és fiai, szatmári galambtenyésztők összesen 86 példánnyal érkeztek a rendezvényre: bemutatják a szatmári szíves hátú babos bukót, a keleti sirálykát és a rövid csőrű galambokat. A szatmári bukóról annyit érdemes tudni, hogy ez a madárfaj kilenc évvel ezelőtt kihalt és Juhosnak sikerült hosszadalmas munka árán újratenyésztenie.

A vásárral egybekötött kiállítás pénteken és szombaton este 19 óráig, vasárnap pedig 9.00-16.00 óra között várja az érdeklődőket. Egy belépőjegy gyerekeknek 3 lejbe, felnőtteknek pedig 5 lejbe kerül.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: