2013-09-04 17:00:02• hírek • Póti Orsolya

Több mint hatszáz diák kezdi az új tanévet a Refiben

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban több mint 600 diákkal és megújult tanári karral kezdik a 2013/2014-es tanévet.

A Református Gimnázium legutóbb vizsgaközpontként működött: ebben a tanintézményben is vizsgáztak azok a diákok, akik nem vették sikeresen a június-júliusi érettségit. A gimnáziumból összesen 36 diák jelentkezett a pótérettségire; egy kivételével mindenki megjelent a vizsgán.

Az eredmények közzététele után kiderült: a 36 diákból 12-en mentek át, ami 33% sikerességi arányt jelent, azonban ez az arány még nőhet, ugyanis a végleges eredményeket csütörtökön teszik közzé.

Vass Mária aligazgatónőtől megtudtuk: közel 620 diák kezdi az új tanévet a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, és új, többnyire helyettesítő pedagógusok is erősítik majd a tanári kart. Például Mátyás Erika énektanárnő helyett Czirma Zsófia tanárnővel zajlanak az énekórák, Simon Leventét Juhász Tünde tanárnő helyettesíti társadalomtörténetből, a románórák egy részét pedig Botis Loredana tanárnő tartja majd.

A legkisebbeket, az előkészítősöket Pándi Beáta tanítónő várja szeptember 16-tól, az első osztályosokkal pedig Máthé Gabriella foglalkozik majd. Az ötödikesek osztályfőnöke Schefler Enikő matematikatanárnő lesz, a IX. A Dorner Andrea némettanárnő, a IX. B. Loncsák Julianna kémiatanárnővel, a IX. C. pedig Székely Tünde vallástanárnő irányításával indul.

A nyár folyamán sikerült két tantermet is teljesen felújítani, az új épületszárnyban pedig jelenleg is munkálatok zajlanak. A tanítónénik a napokban takarítják és rendezik be az osztálytermeket, és számítanak az új bútorokra, amelyek a jövőhét folyamán érkeznek meg. Az új épületszárny második emeletén is termeket alakítanak ki: idővel itt kapnak majd otthont a nyelvkabinetek.

Egyébként a tanévnyitó ünnepségre szeptember 16-án, hétfő délelőtt 10 órától kerül sor a Láncos templomban.


A faágakat a gyerekek és szülők közösen fogják falevelekkel díszíteni

Az új épületszárny bejárata is felújításra szorult

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: