2015-11-07 13:01:08• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint hatezer doboz cigarettát foglaltak le

Több mint hatezer doboz, Ukrajnából származó csempészett cigarettát foglaltak le a határőrség munkatársai az elmúlt napokban Szatmár megye területén. Az elkobozott dohányárú értéke megközelíti az ötvenezer lejt.

A hatóság tájékoztatása szerint a megye területén hat házkutatást tartottak még csütörtökön, az akció célpontjai pedig cigarettacsempészéssel gyanúsított személyek voltak. Az ellenőrzések során 475 doboz csempészett ukrán cigarettát találtak és foglaltak le, melyek értéke elérte a 2200 lejt. A házkutatások során jelentősebb összegű készpénzt - lejt és valutát - valamint mobiltelefonokat is lefoglaltak. Összesen öt személyt rendeltek be kihallgatásra.

Szatmárnémetiben közúti ellenőrzés során 1090 doboz csempészcigit találtak Gheorghe G. autójában. Az 56 éves szatmári férfi járművében talált dohányáru értéke 4900 lej.

Mózesfaluban a 22 éves Sorin S.-t tartóztatták fel a határőrök és nem árnyékra vetődtek: 4498 doboz cigarettát találtak a máramarosi fiatalembernél. A mintegy 40.000 lej értékű árut - akárcsak az előbbi esetben - elkobozták. Sorin S.-t 24 órára őrizetbe vették, Gheorghe. G. valamint a házkutatások célszemélyei ellen csempészet vádjával indítottak büntetőjogi eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: