2012-08-21 10:50:00• hírek • MTI

Szakácsból lett hajléktalan főz Milánó utcáin

„Négy évvel ezelőttig egy milánói étteremben dolgoztam. A gazdasági válság miatt kerültem utcára, azóta nem sikerült új munkahelyet találnom" - mesélte el történetét Antonio Menga a Corriere della Sera napilap milánói kiadásának.
Az ötvenéves Antonio a San Babila téren és az azt övező utcákban él, az északolasz város központjában. Arról ismert, hogy a többi hajléktalannal ellentétben ő nem jár a szegénykonyhára. „Egyszer megkóstoltam, de nem főznek jól" - mondta Antonio, aki az utcán kapott alamizsnából inkább bevásárol és főz magának.

Apró gáztűzhelyét egy padon állítja fel. Munkaasztalként kizárólag az utcán található kő- vagy márványlapot használ, ezen aprítja fel a zöldséget. A kávét is maga főzi meg. Antonio elsősorban magának főz, de konyhájának híre már bejárta Milánót. Sorban állnak nála a szabad ég alatt élő sorstársai és a kerület lakói is.

„Van háziasszony, aki csak tanácsot kér, más kóstolni jön és fizet érte vagy alapanyagot hoz magával és megkér, hogy segítsek neki elkészíteni valamit" - számolt be Antonio, hangsúlyozva: még nem mondott le arról, hogy ismét szakácsként dolgozhasson. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: