2012-10-09 14:16:48• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint hat millió lej felügyeletre

A portugál Consulgal - Consultores de Engenhania e Gestao cég végzi majd a felügyeletet az Apaserv ivóvíz-és kanalizálási hálózat bővítését célzó projektjének kivitelezése fölött. Az erről szóló szerződést Leitner János, az Aparsev igazgatója valamint Eduardo Sarafana, a Consulgal vezérigazgatója írta alá kedd délelőtt Szatmárnémetiben.

Leitner a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az „Ivóvíz- és kanalizálási hálózat bővítése és rehabilitálása" elnevezésű projektnek összesen tizenkilenc részszerződése van. A keddi volt sorban az ötödik, amit megkötöttek. Az Európai Unió által előírt nemzetközi közbeszerzési eljáráson a portugál cég ajánlata bizonyult nyerőnek. A szerződés összege 6,19 millió lej, időtartama pedig 35 hónap - értelemszerűen eddig kell elkészülnie a beruházásnak.

A Consulgal piacvezető konzultációs cég Portugáliában, összesen tíz országban van jelen négy különböző kontinensen - Európa mellett Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában - mondta el Sarafana. A régióban Magyarországon és Bulgáriában tevékenykednek: közreműködtek többek között a budapesti 2-es metró felújításában és a budapesti repülőtér modernizálásában. Romániában a Bukarest-Ploiesti autópálya valamint a nagyszebeni körgyűrű fűződik a nevükhöz és ők tevékenykednek a Lugas-Déva autópálya megépítésében. A cégnek közel hatszáz alkalmazottja van, tavalyi forgalma pedig elérte az ötven millió eurót.

A Consulgal feladata, hogy minőségi, anyagi, jogi szempontból ellenőrizze a kivitelezők munkáját és az ő felelősségük az is, hogy a határidőket betartsák. Marius Stefanescu fejlesztési igazgató a Szatmár.ro kérdésére válaszolva elmondta, hogy harmincnégy szakember vesz majd részt a Szatmár megyei munkálatok felügyeletében.

Marius Serbanescu, Eduardo Sarafana, Leitner János

A „Ivóvíz- és kanalizálási hálózat bővítése és rehabilitálása" elnevezésű projekt költségvetése 433,519 millió lej, célja pedig, hogy Szatmárnémetiben, Batizon, Lázáriban, Szatmárpálfalván, Ombodon, Szatmárudvariban, Nagykárolyban, Mezőfényen, Kaplonyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Sárközújlakon, Erdődön és Nagymadarászon bővítsék illetve adott esetben felújítsák a kanalizálási és ivóvíz hálózatot. A költségek 78,5%-át az Európai Unió, 12%-át a román állam, 1,84%-át az érintett önkormányzatok, 7,60%-át pedig az Apaserv biztosítja - az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank hitelének köszönhetően.

A tizenkilenc részszerződésből eddig négyet kötöttek meg: az egyik műszerek beszerzéséről, a másik a Szamosdobon található kút felújításáról, a harmadik a batizi, lázári és mezőfényi munkálatok megkezdéséről, a negyedik pedig a konzultációs közreműködésről szól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: