2019-03-12 14:12:32• hírek • Bede Emőke

Több mint háromszázszor tárcsázták a szatmáriak februárban a Helyi Rendőrséget

Elkészítette a Helyi Rendőrség a februári hónapra vonatkozó kimutatását, melyből kiderült, nem csak a szabálytalanul parkoló autósokat kellett megbírságolniuk.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal oldalán elérhető beszámoló szerint az év második hónapjában a közterületek nem megfelelő karbantartása miatt 12 pénzbüntetést, a köztisztaság elleni súlyos vétségek miatt 225, szabálytalan parkolásért 142, a közrend megzavarása miatt 19, a Szatmárnémeti területén történő állattenyésztés miatt pedig 4 pénzbírságot szabtak ki. Az ily módon kirótt pénzbírságok összege eléri a 61 100 lejt. Közel ekkora összegre, 61 700 lejre rúg azon büntetések összértéke is, melyet a társas együttélés szabályainak megsértése miatt osztottak ki a Helyi Rendőrség munkatársai. A közölt lista szerint 44 alkalommal bírságoltak örömlányokat, 63 alkalommal kéregetőket, de 20 alkalommal olyan esetben szabtak ki pénzbírságot, amikor valaki közterületen vagy helyi lokálokban balhét okozott.


Túl hangos házibuli miatt az elmúlt hónapban csak 1-szer kellett eljárniuk az egyenruhásoknak. Mindezek mellett mindenképp meg kell említenünk azt az esetet is, amikor valaki hagyott elkóborolni egy pszichés problémákkal küzdő, akár veszélyessé is válható személyt, és erről "elfelejtette" értesíteni a rendőrséget. Ugyancsak egyszer fordult elő a februári hónap során az is, hogy egy állat vontatta szekér tévedt be a városba. A „sofőr” pechére a rendőrség nem hunyt szemet efelett, mi több, 500 lejes bírságot szabott ki az illetőre. A parlagon hagyott telkek karbantartásának elmulasztása miatt szintén kiszabtak egy pénzbírságot: a tulajdonosnak 1000 lejt kellett fizetnie hanyagsága miatt.


A februári beszámolóból emellett az is kiterült, hogy a város lakossága 321 esetben tárcsázta a Helyi Rendőrséget, 8 alkalommal pedig írásbeli bejelentést tettek. Emellett a Szatmárnémeti területén kihelyezett térfigyelő kameráknak köszönhetően 521 alkalommal intézkedtek hivatalból az egyenruhások, illetve 6 felvételt a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség rendelkezésére bocsátottak, ugyanis folyamatban levő nyomozásokban használták fel őket. A kamerákkal kapcsolatban tudni érdemes, hogy 2018 decemberében az addigi 66 mellé 40 térfigyelő kamerát szerelt fel és helyezett üzembe a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Rendőrség. A megfigyelőeszközök elosztáskor azt tartották szem előtt, hogy hol a legnagyobb a balesetek és betörések aránya. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: