2020-02-20 13:47:14• hírek • Bede Emőke

Több mint háromszáz ittas vezetőt buktatott le tavaly a szonda

2019. július 1-én rendhagyó foglalkozássorozat vette kezdetét Szatmárnémetiben, melyen a szakemberek mellett olyan felfüggesztett börtönre ítélt sofőrök vesznek részt, akiket korábban alkoholos befolyásoltság vagy kábítószer hatása alatti vezetés miatt ítéltek el.

A Safe Choices néven elindított program célja, hogy a minimálisra csökkentse a visszaesés kockázatát az alkohol és a drog veszélyeinek tudatosítása által. A csoportfoglalkozás során a résztvevők háromszor találkoznak, és minden alkalommal más és más, a fentebb említett témákat érintő kérdéseket dolgoznak fel – adta hírül a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ, mely azóta rendszeresen, sikerrel szervezi meg e foglalkozásokat. Legutóbb újabb 10 személy vett részt a három alkalmas foglalkozáson, kik a megbeszélések végén pozitívan értékelték a hallottakat, mondván, a jövőben felelősségteljesebb döntést fognak hozni, ha választani kell az ivás és a vezetés között.


A központ adatai szerint egyébként tavaly Szatmár megye területén 301 személyt alkoholos befolyásoltság alatti vezetés miatt, 278-at pedig jogosítvány nélküli vezetés miatt bírságoltak meg. További 11 személy pedig kategorikusan elutasította, hogy vérmintát adjon.


„Az alkoholfogyasztás összeegyeztethetetlen az autóvezetéssel, hiszen amellett, hogy törvény tiltja, az alkohol megnöveli annak a kockázatát, hogy az ember közúti balesetbe keveredjen, kockára téve ezáltal saját és mások életét is. Érdemes tudni, hogy mindazok, akiknek vérében 0,8 g/l alkoholszintet mérnek, egytől öt évig terjedő szabadságvesztést kockáztatnak, a nyomozás idejére pedig vezetői engedélyüket is felfüggesztik” – hangsúlyozza a drogprevenciós központ.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: