2018-06-12 07:32:02• hírek • Bede Emőke

Több mint háromszáz diák nem jelent meg az első képességvizsgán

Hétfőn kezdetét vette a képességvizsgák sorozata, a nyolcadikosok legelőször román nyelv és irodalomból bizonyíthattak.

Mint azt Adriana Dinga a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség képviseletében elmondta, megyénkben összesen 20 vizsgaközpont van, ezekbe 2613 diákot vártak hétfőn, viszont csak 2282-en jelentek meg az első megmérettetésen. Ezt leszámítva elmondható, hogy minden a legnagyobb rendben ment, a tanfelügyelőséghez nem érkeztek jelentések incidensekről.
 

A vizsga egyébként reggel 9-kor kezdődött, a tételsor megoldására pedig 120 perc állt a diákok rendelkezésére. Ebben az évben az első tétel egy kortárs román regény, Ioana Parvulescu Inocentii című művét boncolgatta. A diákoknak a megadott részlet alapján kellett különböző nehézségű, főként irodalmi kérdéseket megválaszolniuk. A második rész a kommunikációs és nyelvtani ismereteket tette próbára egy, a National Geografic folyóiratban megjelent cikk segítségével. A részletes tételsor és a megoldókulcs a tanügyminisztérium honlapján tekinthető meg.
 

A következő képességvizsgára szerdáig kell várni, amikor is a nyolcadikosok matematikából mérettetnek meg, majd csütörtökön következik az anyanyelvi felmérő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: