2013-04-26 20:48:17• hírek • Póti Orsolya

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a Vidám Versek Versmondó Versenye

Idén is a Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum ad otthont, annak az országos szintű versmondó versenynek, amelyen közel száz diák vesz részt. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára péntek délután került sor az iskola dísztermében.

Az Oktatásügyi Minisztérium és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség támogatásával április 27-én, szombaton kerül megrendezésre a Vidám Versek Versmondó Versenyének országos döntője, melyre közel száz I-VIII. osztályos tanulót és 18 kísérő tanárt várnak.

A rendezvény megnyitó ünnepségére péntek késő délután került sor Hám János Líceum dísztermében, ahol köszöntőbeszédek és diákok műsorai várták az érdeklődőket.

Elsőként Ádámkó István iskolaigazgató, mint házigazda köszöntötte a jelenlévőket, többek között a szervezőbizottság tagjait, a szaktanfelügyelőket és a meghívottakat. Ádámkó röviden beszélt a versenyről, amelynek több évre visszanyúló hagyománya van és amely Erdélyben tematikailag még mindig egyedülálló.

A Vidám Versek Versmondó Versenye minden évben a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont szervezésében kerül megrendezésre. Eleinte, mint „háziversenyt" rendezte meg az iskola, az évek során a nagy érdeklődésre való tekintettel országos szintűvé nőtte ki magát és már a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség támogatása mellett az Oktatásügyi Minisztérium támogatását is élvezi.

Az igazgató úr után Nm. Ft. Schönberger Jenő megyés püspök vette át a szót, aki kérdését a meghívottak felé intézte, ami így szólt: mi a vendég dolga? A püspök atya ezt frappánsan meg is válaszolta: „a vendég úgy viselkedjen, hogy a házigazdák jól érezzék magukat".

Borsos Károly László államtitkári tanácsos ígértét tette afelől, hogy jól fognak viselkedni, majd elmondta: a vidámság az életünk egyik legfontosabb összetevője, és mindenki arra kellene törekedjen, hogy vidáman fogadja el azt, ami az életben adatik.

A megnyitón Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő is felszólalt, elmondta: a kortól függetlenül is igény van a mosolyra, a nevetésre, hiszen a humor a mentális egészségünk elengedhetetlen kelléke.

A megnyitó iskolás diákok műsorával zárult. Elsőként a Református gimnázium diákjai szórakoztatták a közönséget a „Csacsi játék" című darabbal, amelyet Szilágyi Éva és Varga-Bressel Christiane magyar tanárnők segítségével állítottak össze.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: