2005-12-12 20:08:22• hírek • Szatmar.ro

Túlterhelt a szállás

Egyre több hajléktalan szeretné meghúzni magát a szatmárnémeti hajléktalanszállón.

Viorel Solschi alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a 14. Mai lakótelepen található szálláson éjszakánként akár több mint száz rászoruló is jelentkezik.

Az alpolgármester elmondta, eredetileg 58 férőhelyes a menhely, de ebben a hónapban már éjszakánkénti száz személynek is helyet kell adjanak. "Nem küldenek el senkit, aki egy kicsit meg szeretne melegedni, nem lenne humánus, ha szelektálnának a rászorulók között"– mondta el Solschi. Ettől eltekintve bizonyos kritériumoknak meg kell felelniük a szálásért folyamodóknak.

Akik a szálláson akarják tölteni az éjszakát, kötelezőszerűen tisztálkodniuk kell, ruháikat pedig a helyszínen kitisztítják. Aki több éjszakán keresztül szeretné igénybe venni a menhely szolgáltatásait, annak orvosi vizsgálaton kell átesnie. Solschi szerint ez elsősorban a hajléktalanoknak válik hasznára, mivel sok orvos megtagadja ezeknek a szerencsétlen sorsú embereknek a kivizsgálását. A most alkalmazásban lévő nyolctagú személyzet azonban megfelelő útbaigazítást és segítséget tud adni a rászorulóknak problémáik megoldására, mondta el az alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: