2016-01-11 16:41:57• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint félezer jószág a kisállatkiállításon

Több mint félezer jószágot - galambokat, tyúkokat, nyulakat - tekinthetnek meg az állatbarátok az év harmadik hétvégéjén Szatmárnémetiben, a Szamos Madár- és Kisállattenyésztők Egyesületének kiállításán.

Az expón minegy 220 galamb, 80 nyúl, 200 tyúk tekinthető majd meg - természetesen sok-sok különböző fajtából, árulta el Kása Róbert, a kiállítás egyik főszervezője. Ezen kívül fácánok, díszrécék egzotikus példányai teszik izgalmasabbá a kiállítást.

A legnagyobb érdeklődést azonban valószínűleg a két emu válthatja majd ki a látogatókból. Ausztrália címerállata 150-190 centiméter magas, súlya eléri a 30-60 kilogrammot, tojása a 700-900 grammot és akár 50 km/h-ás sebességgel is képes szaladni - egészségügyi problémák miatt azonban egyelőre nem biztos, hogy a két Szatmár megyében élő példányt be tudják majd mutatni az érdeklődőknek. Ha igen, akkor ez abszolút premier lesz a kiállítás történelmében.

Az expó január 15-én, péntek reggel 8 órakor nyitja meg kapuit a városi strand parkolójának közvetlen közelében, a Gomba-épületben. Pénteken és szombaton 8-18, vasárnap pedig 8-15 órák között látogatható a kiállítás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: