2012-08-08 09:42:28• hírek • Póti Orsolya

Több mint félezer büntetést rótt ki a munkaügyi felügyelőség

A Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség munkatársai a júliusi hónapban összesen 240 munkaügyi ellenőrzést végeztek, 126-ot a munkaviszonyok területén és 114 vizsgálatot pedig a munkavédelem területén - áll a felügyelőség által kibocsájtott sajtóközleményben.

A felügyelőség az elmúlt hónap során 519 büntetést rótt ki összesen 317.600 lej értékben. Ebből 293 büntetést a munkaviszonyokban felfedezett kihágások miatt adtak 231.600 lej értékben, a többit pedig az egészségbiztonsági ellenőrzések során szabták ki.

Az említett periódusban magas összegben róttak ki büntetést a Munka Törvénykönyvének megsértése miatt. Tizenegy munkáltató illegális foglalkoztatás miatt kapott mintegy 230.000 lej büntetést: összesen 23 személyt (melyből 9 nő) dolgoztattak feketén. Az ellenőrök további 124 büntetést szabtak ki a Munka Törvénykönyv egyéb szabályainak megsértése miatt.

A munkahelyi egészség és biztonsággal kapcsolatosan 61 ellenőrző akciót hajtottak végre júliusban. Ezek célja az volt, hogy megnézzék, a munkáltatók betartják-e a magas hőmérsékletű munkahelyi környezetben végzett munka esetére vonatkozó rendelet előírásait. A felügyelőség munkatársai összesen 26.000 lej értékben róttak ki büntetést a munkáltatókra.

Július 12-14. között a felügyelőség munkatársai egy országos kampány keretében derítették fel és helyezték nyilvántartásba azokat a munkavállalókat és munkáltatókat, akik nem jelentették be a munkavégzést. Az ellenőrzések napján 22 munkaadónál járták, és összesen 390 alkalmazott papírjait ellenőrizték le. A kihágások miatt összesen 40.0000 lej értékben büntettek az ellenőrök.

A Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség a júliusi hónapban 209 napszámost tartott nyilván. Ők főként a mezőgazdasági szférában helyezkedtek el. A felügyelőséghez az említett periódusban összesen 137 panaszlevél érkezett.

A munkavállalók főként a késedelmes fizetés, vagy a fizetés elmaradása, illetve a munkakönyves szerződés felbontása miatt nyújtottak be panaszt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: