2012-07-09 14:52:40• hírek • Póti Orsolya

Több mint ezren vettek részt a Samfest Rockon

Ideális idő, igazi fesztiválhangulat fogadta a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér melletti Aeroclub területén mindazokat, akik július második hétvégéjét rockzenével akarták felpörgetni. A Samfest Rock idén még több látogatót vonzott: több mint ezren buliztak a koncertekre.

A tavalyinál sikeresebbnek bizonyult a nyolcadik alkalommal megrendezett Samfest Rock Nemzetközi Fesztivál, melynek az Aeroclub területe adott otthont július 5-7. között. Néhányan már a „nulladik" napon kilátogattak a fesztiválra, a közönség java azonban a szombati napon érkezett.

Maria Magdalena Mateitől, a fesztivál egyik főszervezőjétől megtudtuk: az elmúlt évekhez képest sokkal több látogatót vonzott a nemzetközi rockfesztivál, közel 1.200 látogatót számoltak a szervezők, akik meg vannak elégedve a közönség számával.

„Szerencsére nem voltak különösebb problémáink a fesztivál teljes ideje alatt. Technikai szempontból zökkenőmentesen zajlott minden, egyik együttes koncertje se maradt el, és csak a szombati napon volt nagyobb csúszás a koncertek között. A nagy meleg ellenére a közönség szemmel láthatóan jól érezte magát, és a fesztivál utolsó napján egyre több rajongó érkezett más megyékből is." - mondta el Maria Matei.

Samrock Fest

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ vezetősége természetesen észrevette a fesztivál során felmerülő hibákat is, és igyekszik ezeket a jövőben kiküszöbölni. A szervezők továbbra is keresik a megoldást arra, hogy a fesztiválra még nagyobb tömeget vonzanak ki. A gond természetesen az, hogy egy nagy, nemzetközileg is ismert nevet Szatmárnémetibe hozni igen sokba kerülne

Annak ellenére, hogy a városon kívül volt a Samfest Rock helyszíne, a speciális buszjáratokkal könnyen eljutott, illetve hazajutott a rajongótábor. Matei megemlítette azt is, hogy a jövőben úgy a közönségnek, mint a meghívott zenekaroknak jobb körülményeket biztosítanának, amennyiben futja a költségvetésből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: