2018-03-18 13:05:41• hírek • Bede Emőke

Több mint ezer homokzsákot töltöttek meg a szakasziak

A Szatmár megyei Szamos katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) hivatalos közleményben számolt be a vasárnap eseményeiről. Kiderült, a megye több pontján is helyt kell állniuk.

A legelső vészhívás reggel 7:38-kor futott be, ezt pedig rövid időn belül újabb kettő követte. Két településre kellett kivonulniuk, Szakaszra és Tasnádra. Az első helyszínen először is egy útszakaszról kellett eltávolítani a vizet, ugyanis az egyik sávot már teljesen belepte az áradás. A tűzoltók speciális felszereléssel – többek között egy nagyteljesítményű pompával - érkeztek, de a legnagyobb segítséget az a kb. 20 helybéli nyújtotta, akik erejüket nem sajnálva több mint ezer homokzsákot töltöttek meg. Ezeket azokhoz a házakhoz és udvarokhoz helyezték el, amelyeket komolyan fenyegetett a víz. A feladatban nagy szerepet vállalt a bélteki önkéntes csapat is, akik saját bevetési kocsijukkal, valamint egy kisteljesítményű pompával rohantak a helyszínre.
 

Mindeközben a bajtársak Tasnádon léptek akcióba, ugyanis egy udvart és az ezen található házat elöntötte a víz. A kiérkező egységek egy nagyteljesítményű vízpompával kezdték meg a vízszint csökkentését.
 

A megáradt folyók miatt a helyi önkormányzatok és az ISU is szemmel tartja a veszélyeztetett zónákat, annak érdekében, hogy minél hamarabb lehessen cselekedni, ha újabb problémák alakulnának ki.



 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: