2015-09-14 17:18:26• hírek • Szatmár.ro

Több mint ezer diáknak kezdődött meg a tanév hétfőn a Kölcseyben

Összesen 1057 diák, közülük több mint kétszáz újonc kölcseys számára indult a 2015/2016-os tanév a hétfő délben megtartott megnyitó ünnepséggel. Pataki Enikő igazgatónő a tavalyi tanév sikereit állította követendő példaként a diákok elé, felszólalt Potápi Árpád János Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Pataki Csaba szenátor is.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán kevéssel 13 óra előtt vette kezdetét az évnyitó ünnepség, amelyen a meghívott vendégek, tanárok és eddigi kölcseysek mellett ott voltak az újoncok is - előkészítősök, ötödikesek és kilencedikesek - összesen több mint kétszázan. Az egyik kezdeti ünnepi momentum volt az új diákok bevonulása az iskola udvarára, osztályfőnökeik illetve tanítónőjük kíséretében.

"1057 diák kezdi ma kölcseysként az iskolai évet , megerősítve újra és újra hitünket: a partiumi magyarságnak erős fellegvára iskolánk, munkánk nem szélmalomharc, hanem előre mutató, jövőt építő akarat. Minden új tanév új kihívás tanárnak és diáknak egyaránt. A lelkiismeretes és következetes munka, a diákok és tanárok együttes akarata  jó eredményre vezet, s  bizton állíthatom: mi kölcseysek szeretjük a kihívásokat, és tudjuk hogyan kell dolgozni azért,  hogy a felmerülő akadályokat legyőzve megfeleljünk nekik" - mondta Pataki Enikő, az iskola igazgatója. Példaként állította a diákok elé az elmúlt tanévben elért sikereket, a számos tantárgyversenyen elért jó helyezést: 40 első díjat, 38  másodikat, 45 harmadikat, 73 dicséretet hoztak el a kölcseysek különböző megyei, regionális, országos és nemzetközi tantárgyversenyekről. Az érettségizők sikerességi aránya 98,83 százalék volt.

Az intézményvezető után Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára kapott szót, aki az elmúlt napokban számos ország magyar oktatási intézményébe vitte el a diákok számára a "gyászhírt": Megkezdődött az iskola. "Tanuljatok szorgalmasan, érjetek el jó eredményeket és érezzétek jól magatokat az iskolában - ne feledjétek el, hogy gyerekek vagytok és a gyerekkort meg kell éni" - mondta az államtitkár.

Pataki Csaba szenátor beszédében a tanárok helyzetére hívta fel a figyelmet. Úgy indul ugyanis a tanév, hogy az oktatók még azt sem tudják biztosan, hogy meddig fog tartani az iskolai év, így pedig nehéz tervezni. A szenátor jelzésértékűnek nevezte a magyarországi államtitkár részvételét a megnyitón és kijelentette: bízik benne, hogy közösen hamarosan jó hírrel érkezhetnek az iskolába - az oktatási intézmény épülete felújításának a hírével.

Évnyitó ünnepség a Kölcseyben
a
Az iskola kórusa is fellépett az évnyitó ünnepségen

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: