2010-02-04 16:25:42• hírek • Gozner Gertrud

A bankokban keresnek a legjobban

December folyamán országos átlagban 111 lejjel nőtt a romániaiak fizetése - derül ki az Országos Statisztikai Hivatal adataiból.

Tavaly decemberben az ország dolgozói átlagban 111 lejjel vittek többet haza a zsebükben, mint egy hónappal korábban. Ezáltal a nettó átlagjövedelem elérte a 1477 lejt, mert a növekedés meghaladta az infláció mértékét. A banki alkalmazottak kapták a tavalyi év utolsó hónapjában a legnagyobb fizetést, átlagban 4111 lejt kerestek, míg a legkevesebb pénzt az éttermekben és szállodákban dolgozók keresték, mégpedig 810 lejt.

A lakosság vásárlóereje is kisebb növekedést mutat a hivatal statisztikái szerint. Ami a fizetések növekedésének sebességét illeti, a leglátványosabb a halászat és a halgazdaság területén történt, ahol több volt mint 40 százalék, míg a legkisebb plusz összegeket a kiadóknál és az egészségügyben dolgozók vihették haza.

A közalkalmazottak fizetése átlagban csupán egy százalékkal lett kisebb, ami arra utal, hogy a reformfolyamatok továbbra is késnek ebben a szektorban. A statisztikai hivatal szerint az év folyamán ingadozni fognak a jövedelmek, mivel április folyamán kiosztásra kerülnek a 13-ik fizetések, majd az ünnepek alkalmával prémiumokat fognak osztogatni a cégek és közintézmények.


A banki alkalmazottak keresték 2009 decemberében a legtöbb pénzt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: