2020-04-07 15:44:57• hírek • MTI/Agerpres

Több mint egy tucat román orvos és asszisztens nyújt segítséget a milánói kórházakban

Fotó: Katasztrófavédelmi Igazgatóság Facebook-oldala
Fotó: Katasztrófavédelmi Igazgatóság Facebook-oldala

Az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusán keresztül Romániából és Norvégiából érkezett orvosok és ápolók csoportját helyezte át a koronavírus-járvány által leginkább érintett olaszországi Milánóba és Bergamóba, hogy segítsék a járvány elleni küzdelemben részt vevő olasz orvosokat – jelentette be Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos Brüsszelben, online sajtótájékoztatóján kedden.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta: azok az ápolók és orvosok, akik elhagyták otthonaikat, hogy más tagállamban tevékenykedő kollégáiknak segítsenek, az európai szolidaritás valódi arcai. Az uniós bizottság mindent megtesz, hogy segítse Olaszországot és valamennyi tagállamot a szükséghelyzetben – tette hozzá.


A román légierő Spartan típusú gépe négy orvossal és asszisztensekkel a fedélzeten indult Bukarestből, akikhez további tíz orvos csatlakozott Temesváron. A szakszemélyzet 14 napos önkéntes munkát végez a koronavírus-járvány korlátozása érdekében a milánói kórházakban, az Olaszország által aktivált Európai Uniós Polgári Védelmi kezdeményezés keretében.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: