2013-04-24 18:22:00• hírek • Póti Orsolya

Több mint 900 diák iratkozott be magyart tagozatra

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség kétlépcsős beiratkozást rendezett a 2013/2014-es tanévben induló előkészítő és első osztályokba. A beiratkozás első szakasza április 22-én zárult le - tájékoztatott Mariana Brumboiu, a tanfelügyelőség sajtóreferense.

A Szatmár megyei tanintézmények április 2-22. között várták azokat a szülőket, akik gyermekeiket az új tanévben induló előkészítő vagy első osztályba akarták beíratni. A nyilvántartásba vett 3145 gyerek közül 2926 gyereket fogadtak be az iskolák.

A beiskolázás idén is a tanintézmények körzetébe tartozó utcák alapján történt, de a szabad helyeket figyelembe véve a lakhelytől függetlenül is választhattak iskolát a szülők. Mint megtudtuk a 2926 közül 424 nem a saját körzetükhöz tartozó iskolába iratkoztak.

A beiratkozás első szakaszában 1913 gyereket írattak be román tagozatra, 931 gyermeket magyar tagozatra, és 82-en döntöttek a német tagozat mellett. A megyeközpontban 554-en fognak román tagozaton, 223-an magyar tagozaton és 81-en német tagozaton tanulni, 61-en pedig a Step by Step (Lépésről lépésre) típusú oktatást választották.

Első osztályba összesen 230 hét éves gyermeket írattak be azok a szülők, akik nem jelentkeztek a 2012/2013-as tanévre szervezett beiskolázási szakaszra, illetve azok, akik kérelmezték azt, hogy gyermekeiket egyből első osztályba írathassák be. Ez utóbbihoz azonban egy pszichoszomatikai felmérésen is részt kellett vegyen a gyermek.

Egyébként körülbelül 800 szülő igényelte a pszichoszomatikai vizsgálatot, amelyet követően 120 gyermeket ajánlottak első osztályba, 600 gyermeket az előkészítő osztályba és 60 gyermeket az óvodába - tudtuk meg Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettestől.

A beiratkozás következő szakaszát első osztályosok számára május 8-24. között, az előkészítőbe beiratkozók számára pedig május 7-31. között rendezik meg. Túljelentkezést eddig csak az 1-es Számú Általános Iskolába, a 10-es Számú Általános Iskolában és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban tapasztaltak.

Március végétől minden egyes Szatmár megyei tanegység és a Szatmár megyei Tanfelügyelőség honlapján is elérhetőek az iskolába való beiratkozással kapcsolatos információk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: