2012-12-15 17:02:02• hírek • MTI

Több mint 80 védett madár valós idejű mozgása az interneten

Több mint 80 műholdas nyomkövetővel ellátott védett ragadozómadár és gólya valós idejű követésére alkalmas webes felület vált elérhetővé a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) jóvoltából.

A nemzetközi összefogásban megvalósult programban jelenleg négy faj több mint nyolcvan egyedét követheti nyomon bárki, akár otthoni számítógépéről is a oldalon - tájékoztatta közleményben az MME az MTI-t.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kezdeményezését az Európai Unió LIFE Nature természetvédelmi alapja, valamint az Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program (HUSK) támogatta, és már több magyar és nemzetközi madárvédelmi szervezet csatlakozott hozzá. Az állatok követésének módszertanában a jelenlegi csúcstechnológiát képviselő rendszer alkalmazása egyedülálló a régióban.

Különleges jelentőségűnek számít a parlagi sasok követése, mivel e ritka madarak közül rengeteg esett emberi pusztítás áldozatául az elmúlt években. Az MME Parlagisas-védelmi LIFE programjának célja, hogy a sasokat érő bűncselekmények, azon belül is elsősorban az illegális mérgezések felderítése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: