2013-01-31 18:52:15• hírek • Póti Orsolya

Több mint 80 diák szavalta Eminescu verseit

Immár harmadik alkalommal szervezte meg a Mihai Eminescu Szavalóversenyt a Szatmárnémeti Református Gimnázium a magyar anyanyelvű diákok számára. Idén több, mint nyolcvan tanuló jelentkezett a versenyre.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ és a LiterArt Egyesület közreműködésével került megrendezésre az a Mihai Eminescu Szavalóverseny, amelynek a Szatmárnémeti Református Gimnázium díszterme adott otthont január 31-én, délután 15.30 órától.

A meghívottakat és a versenyzőket elsőként Szilágyi Éva igazgatónő köszöntötte, majd Vass Mária és Toma Bozero Stela romántanárnők kívántak sok sikert a diákoknak. A produkciókat ez alkalommal a dr. Natalia Bolos román nyelv és irodalom szaktanfelügyelőből, Gál Gyöngyi magyar szaktanfelügyelőből, Erdős Carol színészből, Felician Popból és Crina Les-ből álló zsűri értékelte.

Magát a versenyt a Református Gimnázium gyermekkórusának előadása nyitotta meg, majd Harkai Réka adta elő Eminescu egyik megzenésített költeményét.

A vetélkedő első felében a szavalók álltak színpadra: a diákok egy szabadon választott Eminescu-verset adtak elő zenei aláfestéssel, vagy anélkül. A szavalatokat majd dalok váltották föl, a diákok megzenésített költeményekkel emlékeztek a költőre, végezetül pedig a csapatok mutattak be egy-egy színdarabot.

A harmadik alkalommal megrendezett szavalóversenyen versenyen több mint nyolcvan magyar diák és 15 felkészítő tanár vett részt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: