2013-07-30 16:26:34• hírek • MTI

Több mint 800 darabos a világ legnagyobb dobfelszerelése

Nyolcszáztizenhárom darabból áll a világ jelenlegi legnagyobb dobfelszerelése, amely azonban nem egy rockzenészé, hanem egy amerikai lelkészé.

Az 56 esztendős Mark Temperato remekül dobol, és hitvallása szerint nincs, ki ne szeretné a dobokat. Szerelésében persze nem csupán fa és fémtestű kisebb-nagyobb dobok vannak, hanem rengeteg cintányér, kolomp, lábgép - lábdobok, -cintányérok, kolompok megszólaltatásához - és egyéb ütős hangszer.

A New York állambeli Lakewillben élő lelkipásztornak húsz évébe telt összeszedegetni az összes tartozékot és megtervezni az egész szerelés felállítását úgy, hogy mindent meg tudjon szóltatni ülő vagy álló helyből, de egy lépést se kelljen tennie. Ez egyébként a Guinness-rekorderség alapfeltétele ebben a kategóriában.

"A szerelés minden darabja benne van a fejemben, mint egy zongoristáéban az összes billentyű. Csak éppen neki 88-at kell észben tartania" - idézte a lelkészt a brit Metro újság.

A szerelés felállítása 15 órába telik, de még a szétszedése is 10-be. Temperato nem akar megállni 813 darabnál, ezresre akarja bővíteni szerelését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: