2020-01-28 14:49:24• hírek • Bede Emőke

Több mint 70 Szatmár megyei tanintézmény tűzvédelmi engedély nélkül működik

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség által kedden közzétett évértékelőjéből kiderül, hogy több mint 70 Szatmár megyei tanintézmény nem rendelkezik a törvények által előírt tűzvédelmi engedéllyel.

„Annak érdekében, hogy növeljük a tűzvédelmi engedéllyel működő egységek számát, az ellenőrzések során nagy figyelmet fordítottunk a szaktechnikai segítség biztosítására. Ennek köszönhetően a 2019-ben szervezett ellenőrzések során tapasztalt hiányosságok egyharmadát még a helyszínen során sikerült orvosolni”- derült ki a közreadott dokumentumból. Az egész éves erőfeszítések ellenére a Szatmár megyei 132 tanintézmény és azoknak 476 épülete közül 74 (161 épület) tűzvédelmi engedély nélkül funkcionál.


A tavalyi esztendőben egyébként 1194 ellenőrzést szerveztek a megyében, melyek során nem kevesebb mint 6 007 hiányosságra bukkantak. Az időben nem orvosolt problémák okán 257 pénzbírságot szabtak ki a közintézményekre, cégekre, ezeknek összértéke pedig megközelíti a 620 ezer lejt - fejti ki a katasztrüfavédelem a 2019-es évet értékelő jelentésben.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: