2011-05-08 14:00:13• hírek • Szatmár.ro

Jó hangulatban teltek a Német Kulturális Napok

Az idei X. Német Kulturális Napok az elmúlt tíz év változásainak szellemében zajlottak. A rendezvény programjainak mottója "Tíz év német kultúra szívvel és lélekkel" volt.

Csütörtökön vette kezdetét a Német Kulturális Napok rendezvénysorozat, mely keretében a gyerekektől az idősebb korosztályig mindenki talált érdekes programot. Az idei tizedik alkalommal megrendezett Német Kulturális Napok az elmúlt évek változásaira, az elmúlt ünnepségekre próbált rávilágítani.

A helyi német kisebbség legnagyobb rendezvénysorozata keretében kiállításmegnyitó, gyermekprogram, színházi előadás és koncert zajlott, valamint vasárnap délben harsonakoncertet szerveztek a város központjában.

A szombati nap főleg a gyerekek számára kínált programokat: délelőtt workshopok és csoportmunkák zajlottak az ifjúsági központban. A kicsik rajzoltak készítettek, míg a nagyobbak zene- és színdarabokkal készültek a szombat délutáni bemutatóra. A csoportmunkák eredményeit a nagyközönség is megcsodálhatta késő délután a Sváb Házban, ahol zenés fellépések sora követte egymást.

A rendezvénysorozat utolsó napján, vasárnap délelőtt szentmisét tartottak a Római Katolikus Székesegyházban, ez után pedig a a Szatmári Német Demokrata Fórum képviselői megmutatták a külföldi vendégeknek Szatmárnémeti központját.

12 órától a krasznabélteki és mezőpetri fúvószenekarok vezetésével koncertre került sor a Libertatii téren, a nagy parkban. A koncert során bemutatták a szatmári sváb népviseletet és zenei kultúrát, és sváb táncokkal ismertették meg az érdeklődőket.





























Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: