2020-07-12 08:52:43• hírek • Bede Emőke

Több mint 700 ezer lej összértékben bírságolt a Környezetvédelmi Őrség

2020 második negyedévében a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség összesen 167 ellenőrzést tartott, melyek közül 118 előre be nem jelentett volt – közölte nemrégiben az őrség, mi több, azt is pontosították, hogy 30 alkalommal lakossági bejelentések nyomán szálltak ki egy-egy helyszínre.

A második negyedévben lefolytatott ellenőrzések eredményeképp 63 bírságot róttak ki összesen 704 ezer lej értékben, mi több, két esetben a tapasztalt hiányosságok miatt elrendelték a megkezdett munkálatok felfüggesztését is. Ugyanakkor három helyszínen a környezetvédelmi előírások áthágását is tapasztalták, ezért értesítették az illetékes szerveket, akik büntetőjogi eljárást kezdeményeztek a szóban forgó esetekben.


A Környezetvédelmi Őrség összegezte továbbá azokat a mulasztásokat is, melyekkel a leggyakrabban találkoztak az április-június közti időszakban. Sokszor kellett például a települések kül- és belterületén, engedély nélkül lerakott lakossági hulladékhalmok miatt kellett eljárni, de számos esetben találkoztak olyan cégekkel is, akik a gárda kérésére nem tudták felmutatni a hulladékgazdálkodási tevékenységet követő nyilvántartást. Ugyancsak a hulladékkezelésnél maradva, az őrség egy olyan roncstelepet is megbírságolt, mely az autók elbontásából származó hulladéktól nem az előírásoknak megfelelően szabadult meg.



Két céget pedig azért kellett „megdorgálni”, mert az általuk felhalmozott organikus eredetű szemét által kellemetlenséget okoztak a környéken élőknek, s hasonlóképp jártak azok is, akik a levegőt hulladékégetés által szennyezték. Ami pedig a természetes erőforrásokkal való gazdálkodást illeti, 4 olyan céget is sikerült azonosítani a második negyedévben, akik környezetvédelmi engedély nélkül végeznek homok- és kőkitermelést, további két esetben pedig olyan, védett területen zajló fakitermelésekre bukkantak, ahol a tevékenységet végzők nem rendelkeztek az ehhez szükséges dokumentumokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: