2013-08-30 16:39:09• hírek • Póti Orsolya

Több, mint 70.000 lej értékben büntetett a munkaügyi felügyelőség

Az augusztusi hónapban a Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség az építkezési vállalatoknál végzett felügyeleti ellenőrzést. Az ellenőrök több mint 70.000 lej értékben róttak ki büntetést.

A Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség munkatársai augusztusban 14 ellenőrző akciót hajtottak végre a munkaviszonyok területén és 20 látogatást pedig a munkavédelem kapcsán tettek - áll a felügyelőség által kibocsátott sajtóközleményben.

Az ellenőrző akciók keretében összesen 8 pénzbírságot róttak ki 72.000 lej értékben, és hatvan figyelmeztetést adtak ki. Ebből két alkalommal a munkaviszonyokban felfedezett kihágások miatt büntettek, a többi pénzbírságot pedig az egészségbiztonsági ellenőrzések során rótták ki.

A felügyelőség ellenőrei több alkalommal is büntettek a Munka Törvénykönyvének megsértése miatt. Az akció során összesen 14 munkáltatónál ellenőriztek, s mintegy 256 alkalmazott iratait vizsgálták át. Ez esetben 35 kihágást észleltek.

Ebben a hónapban a felügyelőség munkatársai egy országos kampány keretében, az építkezési munkálatok kapcsán mérték fel a munkavégzésre vonatkozó egészségvédelmi és biztonsági követelményeket. Az ellenőrök főként a kézi és gépi földmunkák során történő balesetekre összpontosítottak. Az akció során az alkalmazottak számára is szerveztek tájékoztató gyűléseket.

Ennek kapcsán húsz látogatást tettek a felügyelőség ellenőrei és több, mint 40 hiányosságot észleltek az egyes vállalatoknál. A kampány keretében olyan cégeket is ellenőriztek, amelyek székhelye más megyékben található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: