2014-09-26 18:19:13• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint 650 gyerekkel kezdi a tanévet a Művészeti Iskola

Tánc, zene, ének, előadóművészet, népművészet - a hagyományoknak megfelelően ezúttal is rendkívül színes műsorral nyitotta meg a tanévet a Szatmárnémeti Művészeti Iskola szeptember 26-án, pénteken.

A tavaly a Szamos-áruházzal szembeni „rendezvénygödörben", idén pedig a Grand Mallban köszöntötte a diákokat, szülőket és kollégákat Mircea Deac, a tanintézmény menedzsere. Rövid beszédében Deac örömének adott hangot, hogy idén is „minden hely megtelt, mi több, kicsit többen is vagyunk". Ez összességében azt jelenti, hogy 650 fölötti gyerekszámmal kezdi az új tanévet a művészeti suli.

De nem csak a diákok, hanem a szakok száma is igen magas: a tanév kínálatában szerepel képzőművészet és fotóművészet, valamint zene szakon klasszikus gitár, elektromos gitár, basszusgitár, hegedű, szintetizátor, zongora, fúvóshangszerek, könnyűzene, népzene, klasszikus ének. A felsoroltak mellett indul színjátszás román és magyar nyelven, valamint balett és versenytánc szakkör is.

Az évnyitó művészeti részét Botis Larisa és Stef Armand duettje vezette be, majd Ovidiu Igna versenytáncosai, Cosarca Denis, Torja Cerasela, Dehenes Denis, Por Larisa, Lazarescu Victor, Lucut Cristiana, Ilie Adrian és Bot Denisa következtek.

Utánuk Craciun Catinca balettelőadását tapsolhatták meg a jelenlévők, majd Florian Mara ült a zongora mögé. Fedorca Horia színészi adottságait csillogtathatta meg, Bianca Maxim pedig bükkaljai népdalt énekelt el. Ezt követően ismét a könnyűzenéé volt a főszerep: Palcus Emanuel Máté Péter „Egyszer véget ér a lázas ifjúság" örökzöldjét játszotta el gitáron, majd Elek Anita a Republic „Neked könnyű lehet" című slágerét adta elő, végezetül pedig Contras Alexandru és Vlad Belbe énekelt el egy-egy angol nyelvű slágert.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: