2012-11-27 17:00:08• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint 600.000 rádióhallgatóhoz jutottak el az ECONINFO hírei

Több, mint hatszázezer rádióhallgatóhoz jutottak el az ECONINFO hírei csak a Partiumi megyékben - hangzott el kedden a projektzáró konferencián. Kijelenthető tehát, hogy a pályázat elérte célját, ami a határ két oldalán lévő régiók közötti információáramlás megkönnyítése.

A projekt életre hívója az Interaction2050 Egyesület, a magyarországi Bio-Szil Nonprofit Kft. valamint a szatmárnémeti Publitrans médiaügynökség. Összköltségvetése 332.984 euró: ebből 3,75% volt az önrész, a többit az Európai Unió biztosította.

Amint azt a keddi zárókonferencia keretein belül, Uray Károly, az Interaction2050 Egyesület elnöke, Dányádi Erika, a Bio-Szil Nonprofit kft és a Baranyai Ildikó, a Publitrans ügyvezetői elmondták, az „Információ, mint gazdasági erő - ECONINFO" elnevezésű projekt célja az volt, hogy segítsenek az országhatár által elválasztott régiók közötti információáramlás kialakításában. Ennek érdekében a 18 hónap alatt 32 cég működött közre. Szórólapok, egy dokumentumfilm és különböző informatív CD-ék elkészítése mellett a projekt két legkiemelkedőbb megvalósítása egy honlap illetve egy olyan információs központ, amely naponta aktuális hírekkel látta el a partnerrádiókat.

Dányádi Erika bemutatója

Magyarországi oldalról Sepovics Rita, a Hajó Rádió, partiumi oldalról pedig Nagy Katalin, a City Rádio és Otilia Matioc, a Radio Transilvania képviselői mutatták be az együttműködés menetét, míg a harmadik Szatmár megyei partner, a Radio Unu képviselője nem tudott megjelenni a konferencián. A bemutatókból kiderült, hogy mindhárom erdélyi rádió esetében napi öt hírblokk számolt be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei eseményekről, hírekről. Ez 1910 hírösszeállítást jelent, amely csak a Partiumban több, mint 630.000 rádióhallgatóhoz jutott el: megközelítőleg 274.000-hez magyarul, 354.000-hez pedig románul.

A másik kiemelkedő megvalósításnak az econinfo.eu honlap számít. Erre 1429 magyarországi és 1033 romániai hír került fel, mindkét nyelven. Az oldalt több, mint húszezren olvasták el eddig. Az olvasók 44,3%-a Magyarországról, 47,9% Romániából, a fennmaradó rész pedig a világ egyéb részeiről nyitotta meg az oldalt. Ami a területi megosztást illeti, Magyarországon az olvasók 32,3%-a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, 30,9%-a Budapestről, 12,4%-a pedig Hajdú-Bihar megyéből olvasták az oldalt. Romániában jóval nagyobb, 53% a célterület lakóinak a részvétele - a második helyen Máramaros megye áll 16%-al, a harmadikon pedig Bukarest 9,9%-al.

Nagy Katalin beszámolója

Hitter Csaba, a honlapot kialakító és kezelő cég igazgatója hozzátette továbbá, hogy az olvasók 72,3%-a a google keresőmotorján keresztül jutott el az oldalhoz - mindez szerinte azt bizonyítja, hogy az embereket érdeklik, mi történik szűkebb régiójukban.

Az econinfo.eu oldalra 54 község (ebből 20 Szatmár megyei) alapinformációi kerültek fel. Sokuknak korábban nem is volt saját honlapjuk, ezért gyakorlatilag ennek az oldalnak köszönhetően vannak jelen a világhálón.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: