2011-06-29 15:54:55• hírek • Póti Orsolya

Több mint 600.000 eurót kell törlesszenek

Lezárult a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Fogyasztási Szövetkezet pere. A Megyei Tanács elvesztette a pert, ezért 642.825 eurót kell fizessen a FederalCoopnak. Ez az összeg a Megyei Könyvtár olvasótermének és adminisztratív irodáinak a bérköltsége 2006-2011 között.

Nemrégiben zárult le a Szatmár Megyei Tanács és a FederalCoop között zajló per, amelyet még évekkel ezelőtt indított a Fogyasztási Szövetkezet, ugyanis visszaigényelte a könyvtár olvasótermének otthont adó épületet. A Megyei Tanács közel 650 ezer eurót kell fizessen a Szövetkezetnek, így egyenlítve ki a fentebb említett időszakra a bérleti díjat.

A megyei tanács vezetősége és a FederalCoop úgy döntött, hogy véget vet az éveken át tartó huzavonának: ha a június 30-i tanácsülésen egyességre jutnak akkor a Megyei Tanács két részletben fizeti ki a tartozást, 342.825 eurót ez év november 30-ig, 300.000 eurót jövő év május végéig.

Az olvasóterem hiánya miatt eddig 190.000 könyvtári anyaghoz nem férhettek hozzá a lakosok - tudtuk meg Ardelean Mircea igazgatótól. Ha a csütörtökön a Szatmár Megyei Tanács elfogadja a javaslatot, akkor ismét elérhetővé fognak válni ezek a dokumentumok.

Amíg tartott a per a két fél között, a Megyei Tanácsnál több ötlet is felmerült, hogy hová költözhetne a Szatmár Megyei Könyvtár, ám egyik lehetőség sem volt végül megfelelő. A könyvek átszállítása igen nagy munka lett volna, s könyvtárnak megfelelő épületet sem találtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: