2012-09-26 17:43:43• hírek • Szatmar.ro

Több, mint 55 ezren szavaztak többször a népszavazáson

Nem kevesebb, mint 55.660 személy szavazott legalább kétszer a július 29-én megtartott népszavazáson - jelentette be szerda délután az Állandó Választási Hatóság.

A hatóság munkatársai összehasonlították az állandó és a kiegészítő szavazási névjegyzékeken szereplő személyi számokat és arra a következtetésre jutottak, hogy 118.881 szavazat érvénytelen, mivel az illető többször is szavazott. Ami pedig szigorúan tilos.

Ennek következtében, a törvényeknek megfelelően, az Állandó Választási Hatóság a vizsgálat eredményét továbbította a Legfelső Semmitő-és Ítélőszék mellett működő ügyészséghez. A jelenleg érvényben lévő törvények értelmében hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetés szabható ki arra, aki bizonyítottan többször is szavazott.

Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint 1.082 szavazat esetében érvénytelen személyi számot adtak meg, 3.685 esetben pedig nem szerepelt aláírás a személyi szám mellett. Ez azért illegális, mert valaki mégiscsak leírta a személyes adatokat, megteremtve ezzel a többszöri szavazás gyanúját.

Arról sajnos nem szól a vizsgálat, hogy a Traian Basescu államfő leváltását célzó népszavazáson a fenti illegális voksok IGEN vagy NEM szavazatok voltak...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: