2009-10-19 14:18:38• hírek • Parajdi Andrea

Több mint 4 millió eurót szereztek

Több olyan pályázatról döntöttek a Szatmár Megyei Tanács tagjai október 19-i ülésükön, amelyek különböző célokra próbálnak támogatást szerezni. Hamarosan meglesz a pénz a Szaniszló, Horea és Ömböly közti útszakasz modernizálására, illetve két Szabolcs Szatmár Bereg megyével közös pályázat is révbe ér.

Jövő év elején a finanszírozási szerződés aláírásával hozzájuthat a Szatmár Megyei Tanács ahhoz a 4,2 millió euróhoz, amelyet a Szaniszló, Horea és Ömböly közötti 9,2 kilométeres útszakasz felújítására sikeresen megpályázott. Az október 19-i megyei tanácsülésen elfogadták az elkészített megvalósíthatósági tanulmányokat, majd egy hónap múlva a műszaki dokumentumok is elkészülnek - tájékoztatott Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője. Egyébként az eredetileg benyújtott pályázatban a Megyei Tanács egy másik útvonal a Piskolt, Horea és Ömböly közötti útszakasz modernizálásához szükséges tanulmányok elkészítésére is nyert finanszírozást, azonban ennek a kivitelezésére egyelőre még nincsen pénzforrás. A finanszírozási szerződés aláírásáig még arra is megoldást kell keresni, hogyan tudja a jóideje helyi tanács nélkül működő Szaniszló település elfogadni a pályázati terveket?

Két olyan pályázat finanszírozási szerződésének aláírására kerülhet sor hamarosan, amelyeket megyénk és Szabolcs Szatmár Bereg megye közösen nyertek meg. Az egyik pályázat során a két térség középkori templomait szeretnék felmérni, majd egy közös kiadványba foglalni.

A másik projekt keretében a két megye területfejlesztő szakemberei között próbálnak egy kommunikációs csatornát kialakítani az által, hogy közös találkozók során elemzik az Európa szerte alkalmazott innovatív módszereket, illetve egymás szakmai tapasztalatait is megismerik. Ahogyan azt Pataki Csaba elmondta: a projekt arra is lehetőséget teremt, hogy új területfejlesztőket képezzenek ki. A pályázatok finanszírozási szerződését hamarosan aláírhatják, ugyanis a megyei tanácsosok - mint szükséges formalitást - hétfőn elfogadták azokat a határozati pontokat, amelyek a két térség közt kötendő partnerségi szerződésről, és azok feltételeiről szóltak.

Ugyancsak a mostani tanácsülésen hagyták jóvá azokat a határozat-tervezeteket, amelyek egy intézmények közti informatikai rendszer kiépítésére próbálnak uniós támogatást szerezni. Több mint 3 millió eurós pályázatot készített elő a Szatmár Megyei Tanács.

-Korábban ugyanerre a célra már letettünk egy projektet, ami sajnos nem kapott finanszírozást. Most átdolgoztuk a dokumentumokat és módosítottunk az eredeti terveken, így ezúttal valamivel kevesebb pénzt próbálunk megszerezni és abból egy ügyintézés hatékonyságát segítő informatikai hálózatot kialakítani - mondja az igazgató.


Hamarosan meglesz a pénz a Szaniszló és Ömböly közti útszakasz felújítására.
A Megyei Tanács soros ülésén ezúttal is több pályázattal kapcsolatban hoztak döntéseket a tanácsosok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: