2017-10-26 07:54:47• hírek • Szatmár.ro

Több mint 460 millió forintos exportsiker Romániában

A hazai cégek számára Románia kiemelt jelentőségű exportpiac, tekintettel a földrajzi közelségre, a nagyszámú magyar közösségre, valamint a hasonló gazdasági és üzleti környezetre. A Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével újabb magyar cég, a csomagolóipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglakozó WPA Packaging Kft. kezdte meg romániai terjeszkedését.

Az MNKH nagyváradi regionális képviseletének aktív szakmai tevékenységének köszönhetően a magyar vállalkozás 2017-ben már több mint 460 millió forint értékben exportált csomagolóanyagot elektronikai, autó- és bútoripari cégek számára, mindamellett, hogy a cégalapítással új munkahelyeket teremtett az erdélyi magyar közösség aktív munkavállalói számára.

Az iroda a cégalapításhoz szükséges jogi és gazdasági információk biztosításán túl többek között telephelykereséssel, üzleti partnerközvetítéssel, tárgyalások szervezésével, üzletember találkozókon való részvétel biztosításával, valamint könyvelőiroda és jogtanácsos ajánlásával járult hozzá a magyar cég külpiaci sikereihez.

,,A WPA Packaging – amely már Csehországban és Szlovákiában is jelen van termékportfóliójával – romániai sikere kiválóan példázza, hogy nem csak kezdő, de haladó, nemzetközi tapasztalatokkal már rendelkező exportőröknek is célzott, termék- és szolgáltatási portfólióhoz igazított szakmai támogatást tudunk biztosítani a további külpiacok elérése érdekében” fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Rimai Margit, a WPA Packaging Kft. ügyvezető igazgatója a romániai terjeszkedéssel kapcsolatban elmondta, a cégnek reális esélye van arra, hogy a régió meghatározó szereplőjévé váljon a Kereskedőház szakmai támogatásával. „Természetesen középtávon további bővülésben bízunk, és a Kereskedőház közreműködésével tervezetten újabb célpiacokat is meghatározunk”– tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A cég a romániai sikereket követően további közép-európai országokra tervezi exporttevékenységének kiterjesztését a Kereskedőház szakmai támogatásával. Az MNKH összesen 22 külképviseleti irodával rendelkezik a környező országokban és Lengyelországban, így újabb potenciális piacok válhatnak elérhetővé a WPA Packaging Kft. számára.

Ahogyan azt a WPA Packaging Kft. sikere is mutatja, jelentős igény mutatkozik Romániában a magas hozzáadott értéket képviselő, nemzetközileg is versenyképes magyar termékek és szolgáltatások iránt. A folyamatosan bővülő kereslet már hazánk külkereskedelmi mutatóiban is megfigyelhető, a román piacra irányuló magyar export 2010 és 2016 között mintegy 800 millió euróval bővült 3,8 milliárd euróról 4,6 milliárd euróra.

Tekintettel arra, hogy Románia hazánk második legjelentősebb európai felvevőpiaca, az MNKH hét külképviseleti irodát működtet az országban, melyek feladata a határokon átívelő gazdaságfejlesztés mellett a sikeres exporttevékenység megkezdéséhez szükséges tudás és kapcsolatrendszer biztosítása a magyar vállalkozások számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: