2013-01-13 13:27:43• hírek • Póti Orsolya

Olar Iulia alkotásaiból nyílik kiállítás

Egy tehetséges szatmárnémeti festőművésznő, Olar Iulia alkotásaiból nyílik kiállítás január 17-én a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában.

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete a Szatmár Megyei Tanács támogatásával január 17-én, csütörtökön rendezi meg az év első kiállításmegnyitóját, amely figyelemreméltó alkotásokkal várja az érdeklődőket. A kiállítás keretében Olar Iulia szatmárnémeti festőművésznő alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők február 6-ig.

Olar első kiállítása 2009-ben nyílt meg Torontóban, ahol felfigyel rá a torontói kritika. A Szatmári Művészeti Iskolában tanult Szodoray Parádi Hajnalka irányítása alatt. Alkotásai rafinált színkezelésről árulkodnak, színei hol árnyalt pasztellszínek, hol erősen harsogóak.

A művésznő 2011-től a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja és részt vesz az egyesület által szervezett legtöbb kiállításon. Munkái megtalálhatóak magángyűjteményekben: Kanadában, Németországban, Romániában.

A csütörtökön 15 órától kezdődő megnyitón közreműködnek a Punctul Urmator folkcsoport tagjai, Georgeta Govor és Loredana Morar. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az eseményre!



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: