2017-11-10 09:08:38• hírek • Bede Emőke

Több mint 400 szatmári kérvényezte eddig a fűtéstámogatást

Immár második hónapja lehet igényelni a fűtéstámogatást, a leadott kérelmek száma már meghaladta a négyszázat –számolt be róla Adrian Balaj, a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) osztályvezetője.

Az október-novemberi időszakban 361-en kértek földgázzal való fütéshez támogatást, 68-an fatámogatást, 15 személy pedig a tűzifa biztosításához kért pénzügyi segítséget.

Az osztályvezető beszámolója szerint eddig mindössze négy kérést utasítottak el. A kérelmezők ebben a négy esetben olyan javak birtokában voltak, melyek miatt nem pályázhattak fűtéstámogatásra.

December 4. és 8. között újra pályázhatnak a támogatásigánylők, ekkor értelemszerűen az év utolsó hónapjának fűtésében kaphatnak segítséget a kérelmezők. Ugyanígy fog ez zajlani a januári, februári és márciusi hónapokban is: minden hónap első hetében lehet majd letenni a kérvényeket a SPAS székhelyén.

Előző évekhez hasonlóan a kérelmezők egy főre eső jövedelme idén sem haladhatja meg a 615 lejt. Jelen pillanatban nem várhatóak változások erre vonatkozóan. Akik szeretnének pályázni, azoknak a következő iratokra lesz szükségük: fénymásolat a személyi igazolványokról, a családi állapotot igazoló dokumentumokról, jövedelemigazolás az előző hónapból, valamint egy idei fűtészámla.

Amennyiben a kérelmező rendelkezik személygépjárművel is, az autó forgalmi engedélyéről is kell egy fénymásolat. Aki 10 évnél fiatalabb járművet mondhat magáénak (vagy két 10 évesnél öregebbet), az automatikusan elesik a támogatástól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: